IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Спорт
11:30 | 7 декември 2022
Обновен: 03:17 | 26 март 2024

Варна приема група "В" на Евро 2023 по волейбол за мъже

Страната ни е един от домакините на първенството за мъже заедно с Италия, Северна Македония и Израел

По материала работи: Слав Велев
Варна приема група "В" на Евро 2023 по волейбол за мъже

Снимка: ДКС/АРХИВ

Варна приема група "В" на Евро 2023 по волейбол за мъже. Това стана ясно след като Европейската волейболна конфедерация обяви програмата по дни за предстоящите европейски първенства при мъжете и жените догодина.

В група "В" от турнира при мъжете са тимовете на България, Испания, Словения, Финландия, Украйна и Хърватия.

Избраниците на Пламен Константинов ще излязат за първия си мач на 29 август срещу тима на Испания. Следва двубой срещу Финландия на 31 август и Украйна на 2 септември. "Трикольорите" ще срещнат тима на Хърватия ден след това, а в последния си мач в груповата фаза България ще играе със Словения на 5 септември, предаде БНТ.

Страната ни е един от домакините на Евроволей 2023 за мъже заедно с Италия, Северна Македония и Израел.

Националният отбор на България за жени също е в група "В" на Евро 2023, която ще се изиграе в Италия. Българките ще излязат за първа битка в груповата фаза на 16 август срещу тима на Хърватия, а на следващия ден е вторият двубой - срещу Босна и Херцеговина. Мачът срещу Италия е на 19 август, а последните две срещи на България са с Румъния и Швейцария, съответно на 22 и 23 август.

Коментари

Новини Варна