IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
16:40 | 2 февруари 2023
Обновен: 12:11 | 24 март 2024

32-ма елитни спортисти от 19 държави ще премерят сили на SENSHI 15 (Обновена)

За победа ще се борят 6-ма от най-добрите български бойци, вижте кой срещу кого ще се изправи

По материала работи: Ставри Таргов
32-ма елитни спортисти от 19 държави ще премерят сили на SENSHI 15 (Обновена)

Организаторите на успешната международна бойна галавечер SENSHI разкриха имената на елитните спортисти, които ще премерят сили в Двореца на културата и спорта във Варна.

15-ото издание на титаничното шоу ще се проведе на 18 февруари от 18:30 часа. Бойната карта включва 16 двубоя между 32-ма спортисти от 19 държави. За победа ще се борят 6-ма от най-добрите български бойци.

Участниците в SENSHI ще демонстрират зрелищни техники и умения по правилата на KWU Senshi и KWU Full Contact. За пръв път ще станем свидетели и на двубои по правилата на KWU Open, които включват битки с атрактивни смесени бойни изкуства с хвърляния, граплинг и всичко, което е позволено в ММА.

Почитателите на високия адреналин, които желаят да се насладят на бойния спектакъл от първи ред, могат да закупят своя билет за SENSHI 15 от мрежата на Eventim.

На новото издание на SENSHI едни от най-атрактивните битки ще са на българските бойци. Отново на арената на SENSHI ще излязат европейският WAKO PRO в стил К-1 шампион „Мистър Шоу“ Едуард Алексанян, носителят на титлата по муай тай EMC Драгомир Петров, световният KGP и WAKO PRO шампион Атанас Божилов и интерконтиненталният WKF шампион Теодор Христов.

Своя дебют ще направят и европейският шампион по киокушин карате и национален шампион по кикбокс, с 6 победи в ММА, три от които с нокаути Димитър Илиев, както и сребърният световен медалист по бойно самбо и национален шампион по борба Мариян Димитров, който прави серия от 10 поредни победи и печели 8 от срещите си с нокаут.

Главната битка за вечерта ще бъде между италианския шампион Джузепе ди Доминико и един от най-добрите български бойци Едуард Алексанян. 15-ата среща за вечерта ще бъде между бразилския шампион Педро Оливиера и известната българска ММА звезда Мариян Димитров по правилата на KWU Open в тежка категория.

Сред бойците, които ще вдигнат публиката на крака, са националният шампион на Румъния по самбо и петкратен победител в SENSHI Флорин Ламбаджу, световният WAKO PRO в стил К-1 шампион Никола Тодорович от Сърбия, сребърният киокушин медалист от Световно първенство на KWU и от WKF Grand Prix през 2019 г. Джо Миахара от Япония, международният шампион по карате киокушин Ейсан Саджед от Нидерландия и др.

За победа ще се борят и много доказали се бойци, които за първи път ще демонстрират уменията си на арената на SENSHI. Това са световният WMF Pro-AM шампион по муай тай Марсио де Хесус от Бразилия, световният WAKO Pro и Superkombat шампион Джонатан Майезо от Франция, спечелилият 3-то място на световното първенството по кикбокс на WAKO Айдин Аслан от Турция, интерконтиненталният шампион Фернандо Мартин от Испания, световният ISKA шампион Майкъл Лопес де Вейга от Франция, европейският шампион в турнира по Fightsense Маруан Туту от Мароко и др.

И този път няма да липсва и дамски сблъсък. Победителката в турнирите Rings Superfight и Den Haag Superfight Монтана Артс от Нидерландия и MFC шампионката Дебора Евора от Португалия ще докажат, че въпреки нежната си визия, по нищо не отстъпват на бойците от мъжки пол. Именно техния двубой ще открие SENSHI 15.

А ето и всички двубои на международната бойна галавечер SENSHI 15:

Двубой #1

Кат. 60 кг, правилник: KWU Full Contact

Дебора Евора, Португалия vs. Монтана Артс, Нидерландия

Дебора Евора ще направи своя дебют на арената на SENSHI. 24-годишната MFC шампионка от 2022 г. и носителка на титлата Brothers League Champion от 2017 г. ще премери сили срещу 21-годишната Монтана Артс от Нидерландия, която е дъщеря на K-1 легендата Питер Артс.

Монтана Артс ще се изправи на ринга на SENSHI 15 за трети път. Тя е победител в турнирите Rings Superfight през октомври 2021 г. и Den Haag Superfight през септември 2020 г. По време на дебютното си участие на SENSHI Артс победи Мина Кирлаки от Гърция. А на последното издание на бойното шоу надви съперничката си Елена Гогин от Испания след единодушно съдийско решение.

Двубой #2

Кат. 80 кг, правилник: KWU Full Contact

Мурад Ахмедов, Узбекистан vs. Джо Миахара, Япония

Мурад Ахмедов е на 21 години и е от Узбекистан. Той e световен IFMA шампион по муай тай през 2019 г. и световен WMF шампион по муай тай през 2020 г. Шест пъти става национален шампион на страната си. Това ще е втората му битка на SENSHI.

Негов съперник ще бъде японецът Джо Миахара. Той е на 27 години и ще се качи на ринга на SENSHI за трети път. На предното издание на SENSHI 14 Миахара триумфира над Патрик Кшизостаняк от Полша с нокаут във 2-ия рунд в третия мач. Японският боец е сребърен медалист от Световно първенство на KWU и от WKF Grand Prix през 2019 г., шампион на киокушин турнира All Japan от 2018 г. и WFKO шампион на турнира The Yamburg Cup – Yamal 2016.

Двубой #3

Кат. 70 кг, правилник: KWU Full Contact

Айдин Аслан, Турция vs. Драгомир Петров, България

Айдин Аслан също за първи път ще премери боен дух и издръжливост на арената на SENSHI. Той е на 23 години и е от Турция. През 2016 г. печели 3-то място на световното първенството по кикбокс на WAKO, а през 2022 г. 2-ро място на европейското първенството по кикбокс на WAKO, 3-то място на европейското първенство EUSA и е ISSF шампион.

На 18 февруари срещу Аслан ще се изправи четирикратният национален шампион по кикбокс Драгомир Петров. 28-годишният боец през 2019-та печели европейска титла по муай тай на EMC. Победител е във веригата Wizard и шампион в Max Fight през същата година. На SEHNSI 14 той се открои с победа срещу 39-годишния Леван Гурули от Грузия.

Двубой #4

Кат. 70 кг, правилник: KWU Senshi

Джонатан Майезо, Франция vs. Марсио Хесус, Бразилия

Джонатан Майезо също ще дебютира на ринга на SENSHI. Той е световен WAKO Pro и Superkombat шампион през 2022 г. и 2021 г. 22-годишният французин е и шампион на Empire fight през 2021 г. и Tournament Empire fight през 2022 г.

29-годишният Марсио Хесус от Бразилия за първи път ще стъпи на арената на SENSHI. Той е световен WMF Pro-AM шампион и Pan American Muay Thai шампион, K-1 първенец е и в Spartans. Освен това Хесус е и международен шампион по муай тай UIAMA и шампион за страната си по муай тай GP.

Двубой #5

Кат. 80 кг, правилник: KWU Open

Ейсан Саджед, Нидерландия vs. Димитър Илиев, България

Ейсан Саджед е на 26 години и е от Нидерландия. Той е шампион от международния турнир по карате киокушин, като е и трикратен първенец в професионалния кикбокс. Това ще е второто му участие в SENSHI.

Димитър Илиев също е на 26 години. Българинът е европейски киокушин шампион за юноши, национален кикбокс шампион и има 6 ММА победи и печели 3 от срещите си с нокаут. На 18 февруари ще бъде неговият дебют на SENSHI.

Двубой #6

Кат. 75 кг, правилник: KWU Full Contact

Фернандо Мартин, Испания vs. Атанас Божилов, България

Фернандо Мартин също за първи път ще се бие на SENSHI. 29-годишният испанец е интерконтинентален и испански Sub World шампион.

Атанас Божилов е един от най-талантливи кикбоксьори на България. Той е на 36 години и е състезател на бургаския клуб „Fight Factory“. Има 29 победи и само 2 загуби в професионалната си кариера. Той е световен KGP и WAKO PRO шампион и има дванайсет победи на ринга на SENSHI.

Двубой #7

Кат. 75 кг, правилник: KWU Full Contact

Диого Невеш, Португалия vs. Жига Печник, Словения

Диого Невеш е на 34 години от Португалия. Той е световен K-1 шампион на WAKO през 2011 г. Невеш е Full Contact европейски шампион през 2011 г. и двукратен световен ISKA шампион през 2016 г. Това ще е втората му битка на SENSHI.

Жига Печник е на 27 години. Словенецът ще търси трети успех, след като септември месец миналата година победи Лиси Корнелиу от Молдова с единодушно съдийско решение на SENSHI 13, а в началото на 2021-а надви българския ас Николай Йоргов, защитавайки европейската титла на WAKO PRO в стил К-1 в кат. до 78.1 кг. Печник е европейски WAKO PRO шампион от 2018 и 2021 г., през 2021 г. той се класира на трето място на световния WAKO шампионат.

Двубой #8

Кат. 80 кг, правилник: KWU Full Contact

Майкъл Лопес да Вейга, Франция vs. Флорин Ламбаджу (Рамбо), Румъния

31-годишният французин Майкъл Лопес да Вейга ще дебютира на SENSHI. Той е световен ISKA шампион, както и шампион на Франция.

Румънският „Рамбо“ Флорин Ламбаджу ще се бори за пета победа на ринга на SENSHI. 26-годишният Ламбаджу е национален шампион на Румъния по самбо през 2018 г.

Двубой #9

Кат. 80 кг, правилник: KWU Full Contact

Маруан Туту, Мароко vs. Никола Тодорович, Сърбия

Маруан Туту e на 27 години от Мароко. През 2019 г. той е финалист от турнирите Kunlun WGP и Enfusion WGP. Туту e и европейски шампион в турнира по Fightsense, както и първенец в турнирите BeNeLux Champion WFCA и Dutch Champion MON. За първи път ще се бори и за титлата на SENSHI.

24-годишният Никола Тодорович ще излезе на ринга на SENSHI за шести път в търсене на своята четвърта победа. Той е носител на две световни титли – първенец на WAKO PRO в стил К-1 в кат. до 78,1 кг от 2021 г. и 3-то място на WAKO същата година. Тодорович е сръбски шампион по професионален кикбокс, както и носител на титлата Megdan FC Champion.

Двубой #10

Кат. 95 кг, правилник: KWU Full Contact

Павел Воринин, Молдова vs. Якоб Стубен, Германия

На 18 февруари своя дебют на ринга на международната бойна галавечер ще направи Павел Воринин. Той е на 36 години от Молдова. Воринин е шампион в страната си и шампион на Combat League Italy.

Негов опонент е 31-годишният Якуб Стубен от Германия. Той е европейски шампион в стил K-1, шампион на Северен Тайланд по муай тай през 2015 г., K-1 и муай тай шампион на страната си. Стубен ще се качи на ринга на SENSHI за трети път.

Двубой #11

Кат. + 95 кг, правилник: KWU Full Contact

Едрит Емини, Германия vs. Данило Воеводкин, Украйна

Едрит Емини ще се бори за SENSHI титла за първи път. Той е на 23 години и е от Германия. Емини е шампион на страната си.

Данило Воеводкин е World Cup шампион по киокушин от 2017-а и европейски от 2019-та в кат. 90+ кг. През 2021 година украинецът достигна до финала на първото по рода си Европейско отворено първенство на SENSHI, като записа две победи с технически нокаут в елиминационните двубои. Във финалния сблъсък на тежка категория той отстъпи пред Давид Атсман със съдийско решение и така зае второто място в първенството. Воеводкин е национален шампион по кикбокс в стил К-1 и осемкратен киокушин шампион на Украйна, както и носител на титлата MMA Kratos Cup Champion.                                                                                 

 Двубой #12

Кат. +95 кг, правилник: KWU Full Contact

Бруно Сусано, Португалия vs. Клаудио Истрате, Румъния

39-годишният Бруно Сусано е дебютант на SENSHI. Португалецът е световен ISKA шампион, европейски WKU, WKA, WAKO шампион през 2019 г., 2018 г. и 2014 г., както и носител на титлата BeNeLux Champion през 2018 г.

Съперникът му Клаудио Истрате също за първи път ще се качи на арената на SENSHI. 27-годишният румънец е европейски ISKA шампион през 2018 г., шампион от турнирите Venum World Series Champion Panama през 2015 г., Italian Champion fight One pro, Italian Kombat League Muay Thai Champion и първенец от Fight Club Champion.

Двубой #13

Кат. 95 кг, правилник: KWU SENSHI

Иван Бартек, Словакия vs. Оливър Лангуа-Рос, Канада

Иван Бартек е на 33 години и е от Словакия. Той е интерконтинантален WKU и европейски WKF шампион, както и PML първенец. Бартек също за първи път ще премери сили на бойната арена на SENSHI.

Опонентът му Оливър Лангуа-Рос е на 31 години и е от Канада. Той е шампион в турнира K-Energy в кат. 90 кг през 2019  г., както и шампион в  W.M.O Thailand в кат. 85 кг. през 2018 г. и шампион в супертежка категория на Thepprasit stadium през 2014 г. Рос е участвал и в SENSHI 12, като тогава пада от румънеца Стефан Латеску.

Двубой #14

Кат. 80 кг, правилник: KWU Full Contact

Мехди Айт Ел Хадж, Мароко vs. Теодор Христов, България

Мехди Айт Ел Хадж е на 24 години и е европейски ISKA шампион в стил К-1. На 18 февруари той ще се бори за победа на SENSHI за втори път. Неговия дебют бе на SENSHI 13, когато падна от румънския боец Флорин Ламбаджу.

22-годишният Теодор Христов е участвал в първото издание на SENSHI. Той е една от звездите на варненския клуб „Боил“ и е интерконтинентален WKF шампион, като има шампионски победи и от турнирите MixFight World, Castle Gladiator и WAKO Balkan. Заема и третото място на световното и европейско WAKO първенство.

Двубой #15

Кат. 85 кг, правилник: KWU Open

Педро Оливейра, Бразилия vs. Мариян Димитров, България

Педро Оливейра за първи път ще премери сили на разгорещената арена на SENSHI. Той е на 23 години и е от Бразилия. Победител е в COPA PARANA DE MMA 1 и участник в ROAD TO FUTURE 4, като има 6 победи, 2 с нокаути, 2 загуби и 1 равенство.

Мариян Димитров е на 30 години и участието му на SENSHI 15 ще бъде дебют за него.  Той е сребърен медалист на Световния шампионат по бойно самбо и се класира на 5-то място на Световния шампионат по борба. Димитров е български шампион по борба, като прави серия от 10 поредни победи и печели 8 от срещите си с нокаут. 30-годишният българин е и шампион по граплинг.

Двубой #16

Кат. 85 кг, правилник: KWU Full Contact

Джузепе ди Доминико, Италия vs. Едуард Алексанян, България

Джузепе ди Доминико ще участва в заключителната битка, която се очаква да бъде най-зрелищна. 31-годишният италианец е дебютант на SENSHI. Той е световен ISKA и WFC шампион, както и европейски WTKA.

Негов съперник за титлата на SENSHI ще бъде един от най-успешните български бойци Едуард Алексанян. „Мистър Шоу“ е на 26 години и ще търси своята девета победа на ринга на SENSHI. През 2021 година той постигна най-значимия си успех, грабвайки Европейския пояс за професионалисти на WAKO PRO в стил К-1 в кат. до 81.4 кг. Алексанян е двукратен национален кикбокс шампион и шампион по кикбокс от турнира Savages.

Специални гости на атрактивното бойно шоу отново ще бъдат световни величия в областта на бойните спортове: Шихан Франциско Фильо, Шихан Глаубе Фейтоза, Шихан Семи Шилт, Петер Артс, и Ернесто Хуст. Грандиозният K-1 Max шампион Алберт Краус, световният шампион по киокушин Сенсей Андрюс Накахара и многократният победител на „All Japan“ първенство по киокушин-кан карате Сенсей Юске Фуджи също ще пристигнат във Варна за SENSHI 15.

Към звездната група се включва и холандският кикбоксьор в полусредна категория и състезател по смесени бойни изкуства Анди Соуър, който е двукратен световен шампион в K-1 MAX и четирикратен световен шампион на турнира Shootbox, както и световен шампион на It's Showtime 70MAX. Европейският шампион по киокушин Сенсей Ян Сокуп, който е победител от престижната надпревара „All Japan“ и сребърен медалист от Световното първенство по киокушин също ще присъства на международната бойна галавечер.

В ролята на рефери и инструктори на бойното шоу ще влязат и Сенсей Захари Дамянов, който е световен шампион по карате киокушин и четирикратен европейски шампион в супертежка категория +90кг, както и световният и европейски шампион по карате киокушин в супер тежка категория Сенсей Петър Мартинов, който е един от най-изявените бойци на Българска карате киокушин федерация, носител на черен колан и 4-ти дан в киокушин. Главният секретар на Световния киокушин съюз (KWU) Шихан Александър Пичкунов, който е медалист от Гран При турнири на К-1 също ще присъства на събитието.

Зрелищната бойна галавечер  ще се излъчва и на живо по Bulgaria ON AIR и Max Sport 1 за България, както и в реално време за цял свят по американската телевизия FITE, на Senshi.com, Boec.bg, Boec.com, Kwunion.com и Kyokushin Karate News.

15-ото издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец", MAX Sport, „България Еър", М Кар Груп - BMW дилър, Rolls-Royce Motor Cars Service и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.

Коментари

Новини Варна