Варна 12°
fallback
Живот
01:00 | 18 февруари 2018
Обновен: 08:23 | 5 май 2024

Царевична питка със сирене и мащерка

Рецепти, подходящи за Сирни Заговезни

По материала работи: Слав Велев

Продукти: 2 ч. ч. бяло брашно, пресято 1 ч. ч. царевично брашно 1 ч. л. сол 1 с. л. захар или мед 2 пакета бакпулвер 1 и 1/2 ч. ч. натрошено сирене 2 яйца 1 и 1/2 кофички кисело мляко 75 г масло, разтопено и охладено 2 с. л. ленено семе (или слънчогледово) 2 ч. л. мащерка

 

Приготвяне: Смесваме сухите съставки – двата вида брашно, солта, захарта, бакпулвера, мащерката, лененото семе, и объркваме добре. Добавяме натрошеното сирене и объркваме.

В отделна голяма купа разбиваме яйцата, киселото мляко и маслото с бъркалка. Когато сме готови, изсипваме брашнената смес към яйчената и объркваме бързо със шпатула или дървена лъжица, колкото да се смесят съставките. Получава се лепкаво тесто, подобно на каша. Изсипваме сместа в тавичка с постлана намазнена хартия за печене (за по-лесно изваждане).

Печем около 35 минути в загрята на 180 градуса фурна (до зачервяване или когато клечка, забита в центъра, излезе суха).

Рецептата е на шеф-готвача Виктор Арнаудов и е част от програмата на кулинарното му училище.

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback