Варна 12°
fallback
Живот
12:32 | 18 март 2018
Обновен: 08:29 | 30 април 2024

Как да си приготвим нисковъглехидратна баница?

Бързо, лесно, вкусно!

По материала работи: Борис Проданов

Търсенето на алтернативни, но вкусни идеи за закуска продължава и по време на топлите дни.

 

Днешното предложение за нисковъглехидратна баница се вписва идеално в критериите ни, а именно: малко количество калории, липса на бяло брашно, вкусна и топла закуска, лесно и бързо приготвяне.

 

Самата „баница“ прилича малко на питка със сирене или голяма сиренка, но определено е много вкусна.

 

Ето и как да си я приготвите с рецептата на Clovesandvanilla.com

 

Съставки:

200 г фини овесени ядки

3 яйца

250 г натрошено сирене (ако следите калориен прием използвайте извара)

2 с. л. зехтин/кокосово масло без аромат или гхи (ако не следите калориен прием)

1 ч. л. бакпулвер

50 мл прясно мляко

300 г кисело мляко

Щипка сол (ако използвате извара може да добавите ½ ч. л. сол)

 

В дълбока купа смесете съставките. Прехвърлете сместа в тавичка покрита с хартия за печене и изпечете до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна.

 

Може да я консумирате още топла с кисело мляко или напълно охладена с чаша чай или топло мляко.

 

Бързо, лесно, вкусно!

tialoto.bg

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback