Варна °
fallback
Живот
18:10 | 23 декември 2018
Обновен: 23:53 | 14 май 2025

Рецепта на деня: Пълнени сухи чушки с боб

Неповторим вкус от шопския край

По материала работи: manager

Необходими продукти:

 

1/2 кг. бял боб

4 с.л. едро смляна лютеница

15-18 сухи червени чушки (в зависимост от големината им)

черен пипер

джоджен

чубрица

сол

1 с.л. подправка за фасул

3 с.л. брашно

3 с.л. олио

 

Начин на приготвяне:

 

Сваряваме боба, като не забравяме три пъти да му сменим водата, за да не предизвиква стомашни проблеми. Когато е хубаво сварен, добавяме лютеницата и подправките, като внимаваме със солта, защото в лютеницата и подправката за фасул също има сол. Продължаваме да варим, като често разбъркваме, за да не загори, докато напълно се сгъсти и водата почти е извряла. Ако се наложи сгъстяваме с 1 с.л. брашно, разтворено в малко студена вода.

 

Във вряща вода потапяме сухите чушки за по няколко минути (да омекнат, но не да се сварят).

 

Пълним чушките с изстиналия боб и подреждаме в подмазана с олио тавичка, като всяка чушка след напълването "запечатваме с брашно, за да не изтече плънката.

 

Поръсваме с олио, а отстрани сипваме малко топла вода. Покриваме с алуминиево фолио и печем на 200 градуса около 40 мин.

 

Отстраняваме фолиото и запичаме още малко.

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback