Варна 16°
fallback
Живот
10:13 | 18 април 2019
Обновен: 16:12 | 27 април 2024

Печени агнешки котлети с подправки

Време на приготвяне: 90 мин Порции: 5

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

½ чаша галета

2 супени лъжици пресован чесън

2 супени лъжици розмарин

2 чаени лъжици сол

¼ чаена лъжица черен пипер

2 супени лъжици зехтин

10 броя агнешки котлети с кост

1 супена лъжица дижонска горчица

 

Приготвяне:

Загрейте фурната на 230 градуса. Преместете скарата на фурната на средна позиция, така че да я приближите до реотаните. Овкусете котлетите със сол и пипер. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган на висока температура. Запечатайте в нея котлетите за 1-2 минути от всяка страна.Намажете с горчицата. Оваляйте добре в подправките и галетата, докато сместа полепне добре. Подредете в тава за печене. Увийте с фолио кокалчетата, за да не се овъглят.Печете котлетите в загрятата фурна за около 15 минути в зависимост от това колко изпечено искате да е месото.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Агнешкото от кланиците - между 11 и 13 лв. по Великден

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback