Варна °
fallback
Живот
12:57 | 23 февруари 2020
Обновен: 09:39 | 20 юни 2025

Пилешко в глинен гювеч

Време на приготвяне: 110 мин., Порции: 3

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

1 кг пилешко месо по ваш избор без кости, нарязано на хапки

500 г пресни печурки

150-200 г манатарки/гъби шийтаке

1/2 чаша бяло вино

1/2 чаша вода

зехтин

сол, черен пипер на вкус

7-8 скилидки чесън

1 ч.л. червен пипер

2 моркова

2-3 червени чушки, може и люти

За маринатата:

1 чаша бяло вино

2 с.л. соев сос

черен пипер

 

Приготвяне:

Сложете в купа съставките за маринатата, след което месото и го оваляйте добре. Нека престои в нея около 15 – 20 минути. Ако ползвате и сухи гъби, накиснете предварително в топла вода, за да омекнат. След това може да ги нарежете на по-едро. Загрейте дълбок тиган и запържете пилето в него до златисто, след което го прехвърлете в глинения съд. Добавете гъбите, виното, 1/2 чаша вода, соевия сос, сол, черен пипер на вкус, целите скилидки чесън, червения пипер, нарязаните гъби и чушки. Печете на 180 – 200 градуса, за около 60 – 90 минути.

 

az-jenata.bg

 

Салата с леща, гъби и синьо сирене

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback