IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
14:50 | 1 декември 2022
Обновен: 22:13 | 28 март 2024

11 бона коледен пакет с банкет? Всичко във Велинград вече е запазено ВИДЕО

Включително и за новогодишната нощ

По материала работи: Ставри Таргов
11 бона коледен пакет с банкет? Всичко във Велинград вече е запазено ВИДЕО

От 300 до над 11 хил. лв. варират новогодишните пакети в страната тази година. Въпреки повишените цени свободни места в повечето ни курорти отдавна няма, а вече има записвания за 2023 година.

По-високите цени в сравнение с миналата година засега не се отразяват върху пътуванията по празниците. Очакват се близо 600 хиляди пътувания около Коледа и Нова година.

Резервациите в страната са както по планинските курорти, така и в балнеохотели, къщи за гости. Велинград остава сред предпочитаните места за почивка.

Около 1500 лв. струва пакетът за двама за Нова година във Велинград. Местата за новогодишната нощ в курорта са изкупени отдавна.

"Коледно-новогодишни пакети са разпродадени още септември месец. Интересът е огромен. Тази година в пъти по-силен от преди. Ние предлагаме пословичното родопско гостоприемство, вкусната ни храна, забавлението за малки и големи, което осигурява през целия им престой. Може би затова гостите искат да идват и да се веселят при нас", коментира управителят на хотел във Велинград Костадин Велев.

Цените на пакетите са между 11 и 17 на сто в национален мащаб, но увеличението, според хотелиерите, е незначително. По-високи цени, с около 15 на сто, са обявили и малките хотели. Така тридневният пакет в тези обекти е около 300 лв., но и при тях свободни места вече няма.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Истината ( преди 1 година )
Там е хубаво но като на морето трябва дозиметър за група 5 на менделеевата таблица за да знаеш къде да седнеш.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна