Продукти: ¼ чаша зехтин ¾ чаша захар 2 чаени лъжички ванилия ½ чаена лъжичка бадемово масло 2 яйца 1 и ¾ чаши брашно ¼ чаена лъжичка сол 1 чаена лъжичка бакпулвер ½ чаша сушени боровинки 1 и ½ чаши шамфъстък
Приготвяне: Загрейте фурната на 150 градуса. В голяма купа смесете зехтина и захарта, докато се смесят напълно. В отделна купа смесете ванилията и бадемовото масло. Добавете ги към зехтина и захарта. След това добавете яйцата към всичко останало и разбийте с миксер. Отделно смесете брашното, солта и бакпулвера. Пресейте и добавете към яйчената смес. Накрая прибавете и ядките и боровинките и разбъркайте на ръка. Оформете тестото с ръце в правоъгълна форма. Сложете го в правоъгълна форма за печене, покрита с пергаментова хартия. Печете за около 40 минути до златисто. Оставете да се охлади напълно и го нарежете на продълговати филийки, които да приличат на бишкоти. Вече нарязаните бишкоти подредете в широка правоъгълна или квадратна тава, отново покрита с хартия за печене. Печете за още 10 минути, за да станат бишкотите по-твърди и ронливи.
Още празнични рецепти вижте на www.az-jenata.bg