Необходими продукти: 2 чаши сух фасул 2 глави кромид лук половин глава целина 1-2 моркова 1-2 магданозени корена брашно, олио, червен пипер
Начин на приготвяне: Две чаши фасул измиваме и накисваме от вечерта във вода. На другата сутрин го слагаме да възври с тази вода и я изхвърляме. Заливаме с друга вряла вода, прибавяме 2 глави нарязан лук, 1/2 глава целина, 1–2 моркова, 1–2 магданозени корена, дребно нарязани. Когато всичко се развари много добре, протриваме през цедка. Отделно правим светла запръжка от 4–5 лъжици олио и 2 лъжици брашно. Прибавяме червен пипер и протритото пюре. Наливаме водата, в която е врял фасулът и зеленчукът, оставяме да поври още десетина минути, поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме с пържени хлебни кубчета.
Приятен апетит!