Варна °
fallback
Живот
12:10 | 19 юни 2016
Обновен: 04:03 | 22 юни 2025

Царевица с кашкавал

Рецепта на деня!

По материала работи: Слав Велев

Продукти: 1 глава кромид лук 1 чушка 80 гр. маргарин 30 гр. брашно 1 ч.л. горчица червен, черен пипер и сол на вкус 2 яйца 200 гр. кашкавал 500 гр. сварени зърна царевица 80 мл. прясно мляко

 

Приготвяне: В половината маргарин и малко вода на слаб огън се задушават нарязаните кромид и чушка. Щом омекнат, се прибавя брашното, червеният и черният пипер, солта и горчицата. Бърка се непрекъснато и се налива 200 мл. топла вода. Когато сместа започне да се сгъстява, се прибавят разбитите яйца, топлото прясно мляко, настърганият кашкавал и царевицата. С останалия маргарин се намазва тавичка и сместа се изсипва в нея. Пече се в умерена фурна.

 

Добър апетит!

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback