Варна
fallback
Новини Варна
12:29 | 3 септември 2020
Обновен: 10:36 | 4 май 2024

Разпространиха ВИДЕО със задържането на Костадин Костадинов

Лидерът на "Възраждане" е арестуван от цивилни полицаи докато предава "на живо" във Фейсбук

По материала работи: Слав Велев

Цивилни полицаи са задържали вчера лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на негово видео обръщение към гражданите, съобщават от пресцентъра на партията.

 

По думите им това е поредният полицейски произвол срещу Костадинов, който през изминалите шест месеца бил многократно репресиран от почти всички видове институции в страната.

 

Случващото се с д-р Костадинов е безпрецедентна политическа репресия, но въпреки това той винаги е сътрудничил на органите на реда. Води се мащабна акция на властта, която цели заличаването на най-голямата опозиция в България - "Възраждане" и опит да се компрометира и унищожи нейният лидер, пишат в позицията си от партията.

 

Те показват и видео във "фейсбук" профила на Костадин Костадин, на което се вижда как по време на неговото обръщение цивилни полицаи му съобщават, че трябва да тръгне с тях за Варна, за да бъде разпитан.

 

Костадинов заявява, че е говорил със следовател Кралев. По думите на полицаите следователят е изпратил необходимите документи и Костадинов трябва да бъде отведен към МВР-Варна.

 

От МВР по-късно потвърдиха за ареста и уточниха, че задържането е в изпълнение на постановление за принудително довеждане от следовател по описа на Окръжната следствена служба - Варна. Костадинов ще бъде конвоиран.

 

Малко след полунощ, Костадин Костадинов е публикувал следното съобщение във фейсбук: "Добре съм! Искам близките ми да знаят, че съм добре. Възрожденци, гордея се с вас! Българи, продължете делото ми! Сега, или никога! П.п Има полицаи, които са с нас. Благодаря."

 

ВИДЕО от ареста

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback