IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
14:45 | 14 януари 2021
Обновен: 10:18 | 29 март 2024

В Долни Чифлик и Старо Оряхово правят паркове за отдих

Възстановяват и разширяват парк „Армейски“

По материала работи: Слав Велев
В Долни Чифлик и Старо Оряхово правят паркове за отдих

Благоустрояване на централен площад в село Старо Оряхово и изграждане и възстановяване на зона за обществен отдих - парк „Армейски“ в Долни Чифлик, е друг проект, който ще бъде реализиран през тази година. Това каза за радио Варна кметът на Долни Чифлик Красимира Анастасова. 

В парк „Армейски“ ще бъде поставено соларно осветление, ще има обособен паркинг за коли и велостоянки. Ще бъдат изградени пешеходни алеи, зелени площи и спортни атракциони, както и съоръжения за деца. Предвижда се и монтиране на камери за видео наблюдение. Площадът в село Старо Оряхово ще бъде разширен и ще се изградят кътове за отдих. Двата обекта се изпълняват със средства от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Общата стойност на строителните дейности е 327 000 лв. Очаква се те да започнат през месец април и да приключат тази година.

 

Изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води за Долни Чифлик и за селата Старо Оряхово и Шкорпиловци е един от най-мащабните проекти, по които продължава работата и през 2021 година, каза още Красимира Анастасова. Проектирането е готово и е за сметка на общинския бюджет. Предстои кандидатстване за финансиране по програма ПУДОС. Стойността за изграждане на пречиствателна станция за Долни Чифлик и Старо Оряхово е за близо 8 000 000 лева, а за станцията в Шкорпиловци – 2 000 000 лв.

Основен ремонт предстои и на улица „Еделвайс“ в Долни Чифлик, която е възлова за града. Строителните дейности ще започнат в началото на февруари и са изчислени на 627 000 лв. Тази улица ще се ползва като обходен маршрут, обясни още Анастасова. Планира се и асфалтиране на улици в общината за близо 3 000 000 лв.

И в сградния фонд на образователните институции ще има подобрения. Предстои изграждане на пристройка към основна сграда и изграждане на пристройка и реконструкция на физкултурен салон към Средното училище „Васил Левски“ в Долни Чифлик. Общината ще кандидатства и за финансиране по „Красива България“ за ремонт на детска градина „Пламъче“ в село Пчелник.

 

Коментари

Новини Варна