Варна 14°
fallback
Новини Варна
14:30 | 23 юни 2021
Обновен: 18:55 | 29 април 2024

Съдят младежи, пребили и обрали мъж в центъра на Варна

Тримата подсъдими пушили марихуана и решили да се разходят и да оберат някой

По материала работи: Слав Велев

По общия ред ще протече процесът срещу трима младежи, пребили мъж в центъра на Варна, за да го оберат. Това стана на разпоредителното заседание по делото срещу 19-годишния Митко Ив., 20-годишният Георги Ив. и брат му Ангел. 

Нападението беше извършено на 21 ноември 2020 г. Тримата подсъдими пушили марихуана и решили да се разходят до центъра на Варна по бул. „Владислав Варненчик”. Тъй като им трябвали пари, решили да откраднат нещо или да оберат някого. Около 05:15 ч. забелязали човек, който влязъл да тегли пари от банкомат на ул. „Дрин“. През стъклото наблюдавали мъжа и видели, че изтеглил крупна сума пари, след което тръгнал по малките пресечки към Централна поща. Обвиняемите го проследили, съборили ли го с удари на земята, заплашили го с нож и му отнели изтеглените 400 лв. След това с такси се отправили към квартал „Виница”, където Митко живеел на квартира, и си раделили парите. 

Митко и Георги са с чисто съдебно минало, докато Ангел Ив. има предишни осъждания. 

Пострадалият мъж беше конституиран като частен обвинител и граждански ищец. Той предяви срещу тримата подсъдими граждански иск за сумата от 35 000 лева. След побоя мъжът е бил с няколко счупени ребра и фрактура на бедрена кост. 

Следващото съдебно заседание е насрочено за 7 юли.

Автор на статията:
Слав Велев
варна младежи деца мъж обир крими полиция синя лампа
0 коментара
fallback
fallback