Варна 15°
fallback
Новини Варна
15:45 | 7 април 2022
Обновен: 20:47 | 4 май 2024

Семейства край Варна са затворници в домовете си вече втори ден

Работници разбиха улица на "Св. св. Константин и Елена", никой не знае кой и защо копае

По материала работи: Слав Велев

Снимки: Личен архив

Втори ден поред десетки семейства край Варна са затворници в собствените си имоти. Причината е неизвестни дейности, довели до разкопаването на ул. 25 в к.к. "Св. св. Константин и Елена". За проблема в редакцията ни се жалваха живущи в района.

"Втори ден е така! Вижте какво е! Не може кола да мине, не можем да излезем от имотите си", възмущава се Мария Иванова. "Ако се наложи не може да дойде нито линейка, нито пожарна, да не дава Господ", споделя друг от комшиите.

Хората в района нито могат да отидат до работа, нито до магазин с колите си, а живеят на повече от 8 километра от центъра на града.

Засегнатите са подали сигнал до тел. 112, от където са ги препратили към районното кметство "Приморски".

"Обадихме се, казаха че нищо не знаят! Питаме комшии и те не знаят. Работниците отказват да говорят с нас", коментираха още те. "За газ, за вода ли копаят, не знаем! Не знаем и как и кога ще си тръгнат! Ще оправят ли въобще пътя?", пита Иванова.

От кметство "Приморски" са обещали да проверят проблема и ако има виновни да бъдат санкционирани. Това обаче не успокоява хората, които вече втори ден не могат да използват автомобилите си, а най-близкия магазин, дори и контейнерите за смет са на близо километър разстояние. До тогава им остава да газят в кал и да гадаят, кой може да ги постави в подобна ситуация в XXI век.

Автор на статията:
Слав Велев
ремонт община хора затвор проблем достъп св. св. константин и елена приморски кал ул. 25
9 коментара
fallback
fallback