IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
15:30 | 29 ноември 2022
Обновен: 10:55 | 18 април 2024

Варненец откри гумите си на витрината на заложна къща

Четирима младежи от Варна са осъдени за кражбата

По материала работи: Слав Велев
Варненец откри гумите си на витрината на заложна къща

Снимката е илюстративна/АРХИВ

Един 20-годишен и трима 19-годишни младежи бяха признати за виновни, че в съучастие като съизвършители,  отнели чужди движими вещи – 4 броя алуминиеви джанти, 21 цола, с поставени на тях четири броя автомобилни гуми, на обща стойност за над 1500 лв. Кражбата е извършена вечерта на 6 февруари тази година от барака на вилен имот в квартал „Аспарухово“. Деянието е извършено чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на неустановено техническо средство. За осъществяване на престъплението и транспортиране на отнетите чужди вещи е ползвано моторно превозно средство – лек автомобил.

Въпросната вечер четиримата съучастници се разхождали по черен път през вилната местност, влезли в един от недвижимите имоти и с фенерче погледнали през прозореца на разположената в двора барака. Когато забелязали вътре оставените на съхранение гуми с джанти, бутнали поставения прозоречен комарник, един от тях проникнал в помещението, с неустановено средство успял да отвори входната врата и всеки от четиримата взел по една гума, като я отнесъл до паркираната в покрайнините кола.  По-късно същата вечер, чуждите гуми с джанти били продадени в заложна къща срещу 400 лева. ги откарали и прехвърлили в колата на подсъдимата, паркирана в крайградска местност. На следващия ден, пострадалият от деянието, случайно  разпознал гумите си, изложени на витрината на заложна къща.

Четиримата подсъдими получиха наказания от по 5 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Наказанията бяха наложени от Варненския районен съд по силата на постигнато в съдебна зала споразумение, с признание на вината. Причинените имуществени вреди са възстановени. Направените по делото разноски се поемат по равно от подсъдимите.

Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Истината ( преди 1 година )
Явно е закъснял с таксата спокойствие и са му намазали гумите но имал спасители под ръка които решили да го спасят, а заложната да вземе пари от застраховката за счупена витрина. Познах ли?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
АЗ ( преди 1 година )
И това ако е работа? Типично дело за времето на социализма.Днес кривнали децата-утре сутринта в съда без адвокати без дежурните интервюта с любящите им маики и съседки които да кажат колко добри деца са и да докажат на кварталната общественост,че това не може да е тяхно дело. Такъв прецедент е недопустим за една демократична държава.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна