IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
13:30 | 3 декември 2022
Обновен: 23:36 | 27 март 2024

Убиец и каналджия излизат предсрочно от Варненския затвор

Осъден на 19 години за трафик в Гърция лежа само 5 у нас

По материала работи: Слав Велев
Убиец и каналджия излизат предсрочно от Варненския затвор

Сградата на затвора във Варна/Снимка: Черно море/АРХИВ

Убиец и каналджия излизат предсрочно от Варненския затвор. Каналджия на мигранти, получил 19 години затвор в Гърция, излезе на свобода след само 5 години престой зад решетките в български затвор. 35-годишният Димо Георгиев получи тежкото наказание от Апелативния съд в Козани през 2017 г. След като беше екстрадиран в родината си, присъдата му беше приспособена по българския наказателен закон. Така наказанието му беше намалено на 10 години, колкото е максималното предвидено за това престъпление, пише "Дарик". 

Заради добро поведение Димо е пуснат предсрочно от варненския затвор, където прекара 5 години и 2 месеца. С дните, които е работил, изтърпяното наказание се зачита за повече от 7 години.  

Заедно с него предсрочно на свобода излиза и Венцислав Обретенов. Той заедно с брат си Георги баща му Венцислав Дачев получиха по 12 години затвор за убийство на мъж във варненското село Невша.

Престъплението беше извършено през есента на 2013 г. След масов бой между две фамилии на жп гарата в селото почина Мартин Иванов. Той е бил ударен с дървена тояга, а след това Венцислав и брат му го преместили на коловоза, удряли главата му в релсите и го ритали.

Венцислав е освободен предсрочно 3 години и 9 месеца преди изтичане на присъдата му. 

Коментари

Новини Варна