IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
15:00 | 3 декември 2022
Обновен: 04:17 | 16 април 2024

Поставиха нова беседка за Международния ден на хората с увреждания във Варна

Тя изградена със средства от дарители и благотворителни базари

По материала работи: Слав Велев
Поставиха нова беседка за Международния ден на хората с увреждания във Варна

Изградиха нова беседка във Варна за Международния ден на хората с увреждания. Тя е към Дневния център за пълнолетни лица с увреждания „Слънчевата къща“. Благодарение на множество дарители и благотворителни базари, слънчевите младежи имат своето място за отдих на открито, съобщиха от организацията.

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания „Слънчевата къща“ е създаден през 2015 г. Той е с капацитет от 25 места. Предоставя дневни групови занимания и индивидуални консултации със специалисти на младежи с множествени увреждания, навършили 18 години. Понастоящем 15 от тях са от семейства, а 10 – от центрове за настаняване от семеен тип. Услугата е държавно делегирана.

Основател на „Слънчевата къща“ е Сдружение „Семеен център – Мария“. То възниква като обединение на родители на деца с увреждания. Каузата им е подобряване на качеството на живот, социално включване, обучение и предоставяне на възможности за развитие на уязвимите групи. Активно се развива като правозащитна и подкрепяща организация, инициираща редица нормативни промени в подкрепа на хората с увреждания и техните близки.

Коментари

Новини Варна