IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:40 | 4 февруари 2023
Обновен: 17:46 | 19 април 2024

Велин Жеков отново е председател на РИК - Варна

Комисията се състои от 17 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар

По материала работи: Слав Велев
Велин Жеков отново е председател на РИК - Варна

Велин Жеков/Снимка: Черно море/АРХИВ

Парламентарно представените партии и коалиции избраха Велин Жеков за председател на Районната избирателна комисия във Варна,.

Това стана днес на консултациите, свикани от областния управител Марио Смърков, за определяне състава на РИК за предсрочните избори за Народно събрание на 2 април, предаде Морето.net.

Кандидатурата на дългогодишния председател на Районната избирателна комисия Велин Цеков беше единствената издигната. Партиите и коалициите обаче не успяха да постигнат съгласие за останалите ръководни постове в Комисията. Те ще бъдат определени от Централната избирателна комисия (ЦИК).

Припомняме, че РИК - Варна се състои от 17 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар.

Петима са членовете за коалиция ГЕРБ-СДС; четирима - за коалиция „Продължаваме промяната“; за партия ДПС, партия „Възраждане“ и коалиция „БСП за България” - по двама членове; по един член за коалиция „Демократична България - Обединение“ и за партия „Български възход".

 

Коментари

Новини Варна