IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
14:45 | 21 март 2023
Обновен: 18:46 | 26 март 2024

Създават Център за изкуство и занаяти във Вълчи дол

Ще бъдат изградени 8 свързани помежду си помещения за самостоятелни павилиони в битов стил

По материала работи: Слав Велев
Създават Център за изкуство и занаяти във Вълчи дол

Снимка: ОИЦ

Център за изкуство и занаяти ще бъде създаден с европейски средства в град Вълчи дол, съобщиха за ИА "Черно море" от Областния информационен център-Варна. Строително-монтажните работи ще бъдат извършени по проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез Местна инициативна група „Възход-Ветрино, Вълчи дол, Провадия“. Общата стойност на инвестицията е 60 423, 90 лв. Бенефициент е Община Вълчи дол.

По проекта ще бъде създаден и обзаведен център за изкуство и занаяти на централно място в гр. Вълчи дол. Ще бъдат изградени осем свързани помежду си помещения за самостоятелни павилиони в битов стил. Дейностите включват още интериорно обзавеждане и външно оборудване - пикник маси с пейки, както и полагане на каменна настилка и обособяване на зелени площи. Ще бъде осигурен достъп за хора в неравностойно положение.

Чрез изпълнението на проекта значително ще се подобри обликът на общината и ще се стимулира развитието на туризма. Като последващ ефект се очаква намаляване на безработицата и предотвратяване обезлюдяването на малките населени места чрез стимулиране интереса на населението към местната култура и фолклор.

Старт на изпълнението на проекта, което ще продължи до 27.01.2025 г., бе даден с церемония по първа копка, в която се включиха представители на Държавен фонд „Земеделие“, Областен информационен център-Варна, МИГ „Възход“, кметът на Община Вълчи дол Георги Тронков и други.

Коментари

Новини Варна