IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:00 | 1 юни 2023
Обновен: 08:24 | 23 април 2024

Стартира електронният прием в школите на ОДК - Варна

От днес до 31 август системата е отворена за кандидатстване

По материала работи: Слав Велев
Стартира електронният прием в школите на ОДК - Варна

Системата за електронен прием в школите на Общинския детски комплекс във Варна е активна от днес

Тя е качена на официалната уеб страница на комплекса ТУК.

Системата ще бъде отворена до 31 август. В този период родителите имат право и да сменят своите желания, съобщават от ОДК.

Децата могат да бъдат записани в не повече от две школи. При записването трябва да се посочи класа, в който детето ще се обучава през учебната 2023/2024 г. Заявление се подава за всяка учебна година, независимо от това дали детето е посещавало някоя от школите на ОДК до този момент.

В ОДК - Варна се приемат деца от 5 до 18-годишна възраст. Приемат се и деца на чуждестранни граждани, в това число и на украинските бежанци. За да бъдат записани обаче те трябва да имат ЛНЧ (личен номер на чужденец). След 31 август ще се проведат кастинги за школите, където има повече кандидати.

ОДК е институция в системата на образованието и осъществява общинската политика за осигуряване на обща подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Варна. Организира и провежда дейности за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата им в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта, глобалното, гражданското и здравното образование, както и за придобиване на умения за лидерство.

Коментари

Новини Варна