IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
16:41 | 5 юни 2023
Обновен: 16:47 | 24 март 2024

Съдът пусна още коли по алеите на Морската градина във Варна

Магистратите спряха предварителното изпълнение на решението на Общинския съвет за достъпа на автомобили в източната част на зоопарк Варна

По материала работи: Слав Велев
Съдът пусна още коли по алеите на Морската градина във Варна

Снимка: бТВ

Съдът пусна още коли в Морската градина на Варна. По жалба на собственици на имот магистратите спряха предварителното изпълнение на решението на Общинския съвет за достъпа на коли до алеята в източната част на зоопарк Варна.

Със свое Определение от 5 юни 2023 г. Административен съд – Варна спира действието на Решение № 1247-4 на Общински съвет - Варна от 11 май 2023 г., с което е одобрен окончателен проект за актуализация на Генерален план за организация на движението на територията на Община Варна, в частта на: графична част- чертеж 100.4, в която се предвижда поставянето на нов знак В2, Т2 и Т17 /контролиран достъп/ и се монтира нова бариера за извършване на контролирания достъп до алеята в източната част на зоопарк Варна.

В мотивите си съдът посочва, че в случая оспореното решение и неговото предварително действие /изпълнение/ засяга конституционно гарантираното право на собственост на молителите, прогласено в чл.17 от Конституцията на РБългария, тъй като се ограничава достъпа до собствените им имоти. Още повече, че към момента не е организиран достъпът на пътни превозни средства на територията на Приморски парк и не е въвеждан пропускателен режим за автомобили с предходно решение на ОбС-Варна. Въведената с обжалваното решение забрана за влизане на МПС е абсолютна и към момента не е предвидено никакво изключение от нея, вкл. за собственици на имоти, попадащи в обхвата на действие на забраната. Съдът приема, че е налице потенциална възможност за настъпване на трудно поправими вреди по смисъла на закона.за жалбоподателите. В заключение съдът формулира извод, че искането за спиране действието на обжалваното решение на ОбС-Варна е основателно и следва да бъде уважено.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд на РБългария..

С пълния текст на определението по адм. дело №1224/2023 г. можете да се запознаете тук

Коментари

Дяд Кольо ( преди 9 месеца )
Какви магистрати са тези п$тки?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна