Варна 14°
fallback
Избрано
10:12 | 26 септември 2018
Обновен: 09:28 | 30 април 2024

Отбелязваме Европейския ден на езиците

Всеки желаещ да участва може да запише своето любовно послание на предпочитан от него европейски език на голямо пано в центъра на Варна

По материала работи: Пламен Янков

Европейският ден на езиците – 26-ти септември, ще бъде отбелязан и във Варна. Организатори са Община Варна, Регионалното управление по образованието, Франкофонският център, Европейски информационен център „Европа директно” - Варна.

 

Всеки желаещ да участва в събитието може да запише своето любовно послание на предпочитан от него европейски език на голямо пано, което ще бъде разположено на пешеходната зона на бул. „Княз Борис I“ в частта, която води до СУ „Св. Климент Охридски“, или посети  галерия „Contemporary space“  и се включи в 59-то издание на Кафе полиглот.

 

Програма на събитието:

16:00-18:00ч.: „Обясни се в любов на езика, който пожелаеш” - 

пешеходна зона, бул. „Княз Борис I“

 

19:00-21:00ч.: Кафе полиглот, 59-то издание

Галерия „Contemporary space“ – ул. „Марко Балабанов“ 23

 

На днешния ден отбелязваме Европейския ден на езиците.  По инициатива на Съвета на Европа, който представлява 800 млн. европейци от 47 държави, от 2001 г. Европейският ден на езиците се отбелязва всяка година на 26 септември.

 

На този ден се чества езиковото многообразие на континента с над 200 европейски езика и около 60 регионални, малцинствени езика.

 

26 септември е провъзгласен за Европейски ден на езиците от Съвета на Европа с подкрепата на Европейския съюз на 6 декември 2001 година, която бе обявена за Европейска година на езиците. Целта на празника е да насърчи изучаването на чужди езици в Европа.

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback