Варна 10°
fallback
Лайфстайл
09:20 | 4 октомври 2021
Обновен: 05:50 | 3 май 2024

Прекарали сте коронавирус. От кои храни трябва задължително да се откажете?

Захар, глутен и млечни продукти са особено опасни след инфекцията

По материала работи: Слав Велев

Диетолог съветва хората, които са прекарали коронавирусна инфекция да не консумират дадени храни, пише marica.bg.

Руската диетоложка Ксения Чорная съветва тези хора да се откажат от употребата на захар, глутен и млечни продукти, ако сте прекарали COVID-19. Според нея в диетата трябва да се добавят повече зеленчуци и плодове. Тя посочва още, че храните, които са богати на витамин А и Омега-3 ненаситени мастни киселини са изключително подходящи при възстановяване от коронавирусна инфекция.

Тези киселини от своя страна стимулират регенерацията на клетките в организма, претърпял опасно заболяване, казва още диетологът. Храни, които са богати на  такива вещества са богати черния дроб на рибата треска, както и яйцата, мазните риби и животинските субпродукти, особено  черния дроб. Те се съдържат в големи количества и в зехтина, лененото семе и конопено масло, съобщи Чорная.

Автор на статията:
Слав Велев
ковид коронавирус covid храни руски Ксения Чорная диетолог не яде
0 коментара
fallback
fallback