Варна 14°
fallback
Общество
16:01 | 12 април 2019
Обновен: 07:37 | 28 април 2024

Укрепват с естакада свлачището „Трифон Зарезан“ край Варна

Това обяви във Варна заместник-министър Николай Нанков

По материала работи: Слав Велев

Осигурено е финансиране за решаване на съществуващия от повече от 20 години проблем със свлачището „Трифон Зарезан“ край Варна. Проектът е одобрен от експертен съвет и дейности по него могат да стартират до месец – месец и половина. Предвижда се свлачището да бъде укрепено чрез премостване с естакада, обяви заместник-министър Нанков  във Варна.

 

Варна ще заеме своето геостратегическо положение, не само като морска столица, а и като инвестиционен център. Това каза още заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков  по време на дискусионния форум „Европа в нашия дом“, който се проведе в града. Участие в него взеха още кметът Иван Портних,  представители на институции, общественици и граждани.

 

Благодарение на европейското финансиране и успешното му разходване във Варна се решават важни и конкретни проблеми. С тези думи кметът на града Иван Портних откри дискусионния форум „Европа в нашия дом“.  Средствата се влагат в подобряване на градската среда, регулиране на трафика, подобряване условията за образование, културни и инфраструктурни проекти. Портних подчерта доброто сътрудничествто между общината и Министерството на регионалното развитие и благоустройство и подкрепата за значимите проекти в града.

 

 „Това е ремонтът на пътя за „Златни пясъци“, новата ВИК инфраструктура , работим активно по изграждане на детелината на Игнатиево, ремонтът на автомагистрала „Хемус“. Изграждането на новите отсечки там и една тема , която коментирахме в аванс – решаването на проблема със свлачището на „Трифон Зарезан“, каза кметът на Варна Иван Портних.

 

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който гостува за форума,  изтъкна приоритизирането на инвестициите в Североизточна България.

 

„Ефектът от всичко, което се строи и гради, във Варна ще се измерват в дългосрочен план и ще имат толкова висока добавена стойност, че Варна ще заеме и ще заслужи своето геостратегическо положение, на не само нашата Черноморска столица , а може би, така на вратата, портата България като инвестиционен център“, убеден е зам.министър Нанков.

 

В събитието се включиха  областният управител на Варненска област Стоян Пасев, кметове на общините в областта,  общински съветници, представители на институции и организации, общественици и граждани.

 

Черно море

 

Четете още: 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback