Варна 11°
fallback
Новина на деня
08:15 | 23 април 2018
Обновен: 14:06 | 29 април 2024

БДЖ с предварителна продажба на билети за празничните дни през май

Издават се и билети за правостоящи при изчерпани седящи места

По материала работи: Слав Велев

Днес започва предварителната продажба на билети за бързите влакове през почивните дни за Гергьовден. За пръв път БДЖ въвежда задължителна резервация за композициите по най-натоварените маршрути.

 

Предварителната продажба на билети е за влаковете на 4, 5 и 7 май. Тя  ще се извършва във всички гари и железопътни бюра от днес до 7 май. Пълен списък на бързите влакове със задължителна резервация има на местата на продажба, както и на интернет страницата на БДЖ.

 

Както преди всеки празник и сега железопътният превозвач ще пусне допълнителни вагони по най-натоварените маршрути, като броят им ще се планира в зависимост от продажбата на билети.

 

Клиентите на БДЖ могат да получават информация на телефон 070010200, допълни Милена Ценова, директор „Маркетинг и продажби“ в БДЖ „Пътнически превози“.

 

В случаите, когато са изчерпани седящите места, ако пътниците са съгласни, ще бъде издаван билет за правостоящ. В обявените влакове със задължителна резервация на седящи места ще се продават до 20 билета за правостоящи във вагоните с купета и до 10 в безкупейните вагони.

 

При изчерпване и на правостоящите места, БДЖ ще предлага пътуване с влак в друг час.

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback