Варна 15°
fallback
Икономика
12:23 | 12 юни 2019
Обновен: 13:27 | 30 април 2024

Международен форум на доставчици на социални услуги ще се проведе край Варна

В събитието ще участват около 200 представители на държавни институции, на общините в България

По материала работи: Слав Велев

На 13 и 14 юни 2019 г. от 13.30 ч край Варна ще се проведе международен форум „Партньорство за по-добри социални услуги, заетост и развитие“, организиран от Министерството на труда и социалната политика, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Националното сдружение на общините в Република България, Националния алианс за социална отговорност и Община Варна.

 

В събитието ще участват около 200 представители на държавни институции, на общините в България, ангажирани със социални дейности и услуги, както и представители на доставчиците и екипите на социални услуги, неправителствени организации, работодатели, университети и други от цялата страна.

 

Гости на форума ще бъдат зам.-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, генералният секретар на EASPD г-н Люк Зелдерло, председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България г-жа Силвия Георгиева, зам. изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане г-жа Мая Василева, областният управител на Варненска област г-н Стоян Пасев, кметът на Община Варна г-н Иван Портних, председателят на НАСО г-н Георги Георгиев, представители на централни и регионални институции от социалната сфера.

 

Сред акцентите във форума ще са актуалните аспекти в развитието на социалните политики в България и Европа и възможностите за сътрудничество между социални услуги, работодатели, местни и държавни власти и всички заинтересовани страни в подкрепа на хората с увреждания. Изключителен интерес предизвиква темата за практическото приложение на новите закони за социалните услуги, за личната помощ и за хората с увреждания. Ще бъдат представени и дискутирани добри практики в България и Европа, както и партньорството между доставчици на социални услуги, културни дейци и образователни институции за насърчаване интеграцията на хора с увреждания чрез изкуство и култура.

 

Всяка от темите в програмата е актуална и е формулирана около водещи въпроси и потребности в социалната сфера. Събитието осигурява широка трибуна за обсъждане на състоянието и развитието на социалните услуги, за обмен на информация и споделяне на добри практики.

 

В рамките на събитието е предвидено връчване на юбилейните национални награди на НАСО и честване на 10-годишнината на Алианса.

 

Форумът във Варна е водещо ежегодно събитие в социалната сфера, очаквано от много специалисти, осигуряващо участието на всички заинтересовани страни.

 

Традиционният национален форум тази година е вече в международен формат и е кулминационната част от поредица събития в програмата на НАСО, посветена на 10-годишнината на организацията, чиято цел е развитие на партньорството между всички заинтересовани страни в социалната сфера, по-ефективно планиране и реализиране на социалните политики и социална подкрепа за хората.

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback