Варна °
fallback
Икономика
10:01 | 24 юни 2020
Обновен: 02:51 | 23 юни 2025

Конвейер замества сервитьори във Варна

Хотел въведе иновацията за безопасност на туристите

По материала работи: Ставри Таргов

Конвейер вместо сервитьори – това предлага варненски хотел, в който гостите се обслужват сами от малка поточна линия с разнообразни блюда. Така дистанцията е гарантирана, а контактът между туристи и персонал – намален. Туристите приеха иновацията с интерес, съобщава БНТ.

 

19 души са гостите в хотела, който предлага почивка и балнеологично възстановяване. Повечето са българи, има и малка румънска компания. Собственикът не очаква съществена промяна през юли и разчита поне през август да бъдат заети 250-300 от предлаганите 500 места.

 

Атанас Карагеоргиев, хотелиер: Конвейерът дава възможност да се разделят, храната да е далеч от готвача, който сипва, и надалеч, със санитарна преграда, от хората, които вземат.

 

Туристът, вземайки си порцията, не пипа общи прибори, след това храната, която е топла, минава под кварцови лампи, там се и дезинфекцира, и още се затопля.

 

Освен по-сигурно така сервирането става и по-бързо.

 

Разработката на линията е на Атанас Карагеоргиев, който е подал документи в Патентното ведомство за регистрация на "полезен модел". Засега линията ще остане да работи само в този хотел.

Автор на статията:
Ставри Таргов
0 коментара
fallback
fallback