Варна 10°
fallback
Политика
17:20 | 22 май 2019
Обновен: 16:05 | 2 май 2024

Министрите от временното правителство на Австрия положиха клетва

Австрия е изправена пред предсрочни избори през септември след разпадането на коалицията на консерватора Курц

По материала работи: Слав Велев

Новите министри от временното правителство на австрийския канцлер Себастиан Курц положиха днес клетва пред президента Александър ван дер Белен, предадоха световните агенции.

 

Австрия е изправена пред предсрочни избори през септември след разпадането на коалицията на консерватора Курц с крайнодясната Австрийска партия на свободата.

 

В понеделник се предвижда парламентът да гласува по предложение за вот на недоверие срещу Курц.Новите министри, които са експерти, замениха политиците от (АПС), напуснали правителството след скандала с подалия оставка като вицеканцлер и лидер на партията Хайнц-Кристиан Щрахе.

 

 

Досегашните министри от Австрийската народна партия на Курц остават на своите постове. Безпартийната министърка на външните работи Карин Кнайсъл, влязла в правителството по предложение на АПС, също запазва поста си.

 

Министърът на финансите Хартвиг Льогер става вицеканцлер. Бившият председател на Върховния съд Екарт Рац е новият вътрешен министър. Директорката на управлението на въздушното движение Валери Хакл поема министерството на транспорта, иновациите и технологиите. Офицерът от армията Йохан Луиф става министър на отбраната.

 

Министерството на труда, социалните грижи, здравеопазването и защитата на потребителите поема бившият служител на ведомството Валтер Пьолтнер.

 

dariknews.bg

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback