IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Културен афиш
17:00 | 27 май 2023
Обновен: 09:54 | 29 март 2024

Във Варна се провежда 35-ото издание на „Дни на класическата китара“

Участниците са възпитаници на музикални школи, училища и академии, разпределени в пет възрастови групи

По материала работи: Слав Велев
Във Варна се провежда 35-ото издание на „Дни на класическата китара“

35-тото издание на „Дни на класическата китара“ се провежда във Варна. Негови организатори са Сдружение „Приятели на класическата китара“ и Националното училище по изкуствата (НУИ) „Добри Христов“.

Участниците са възпитаници на музикални школи, училища и академии, и са разпределени в пет възрастови групи. Те се представят пред комисия в НУИ „Добри Христов“ в трите дни на събитието.

 

Вечерите са организирани концерти в аулата на Икономическия университет във Варна. Форумът започна с изяви на Китарен ансамбъл GiutArte към НУИ „Добри Христов“ с ръководител Марин Цачев, китарен квартет от Варна в състав Виктория Парушева, Милица Каменова, Максим Христов, Йоана Костадинова, както и с участието на Тимур Бакуревич от Русия, който е победител в прегледа миналата година, съобщиха за БТА от организаторите.

В днешния концерт ще свири ансамбълът към „Китарен център за млади творци Варна“ с ръководител Боян Дойчев, Моника Джула-Радкевич от Полша и дуото Десислава Добрева (флейта) и Божана Павлова (китара).

Галаконцертът на отличените участници в 35-ите „Дни на класическата китара“ ще се проведе на 28 май в аулата на Икономическия университет.

Коментари

Новини Варна