Варна 18°
fallback
Община Варна
10:40 | 7 май 2022
Обновен: 09:10 | 15 май 2024

Новоизградена спортна площадка във Варна стои заключена с месеци

Съоръжението се намира между ул. „Д-р Головина“ и ул. „Царевец“

По материала работи: Ставри Таргов

Новоизградена спортна площадка във Варна стои заключена с месеци. Съоръжението се намира между ул. „Д-р Головина“ и ул. „Царевец“. То беше изградено още през миналото лято, районът наоколо бе облагороден с градинки, алейки и дръвчета.

Поставено беше и осветление, което в момента не работи защото общината не е подновила договора си с фирмата за поддръжка на улично осветление.

Според предварителната информацията спортната площадка трябва да е за мини футбол, хандбал, волейбол… В интерес на истината там все още няма нито врати, нито мрежа…Затова децата от района са принудени да играят по улиците наоколо, които никак не са безопасни. Проектът, според информационната табела, трябваше да приключи през април 2022, но явно срокът няма да се спази.

Подобно е положението и с проекто детската площадка в съседство, срещу блок 21 и 23 на ул. „Д-р Басанович“. Тя също бе изградена през миналото лято, поставена бе и шарена ограда, скамейка и дотам… Детски люлки и пързалки, каквито имаше преди, все още липсват.

По каква причина, никой не казва. А обещанията бяха, че ще има и уреди за фитнес. Хората, живеещи наоколо, са се запасили с търпение и чакат. Някои да си довършат работата…

Автор на статията:
Ставри Таргов
варна неизползваема детска и спортна площадка
17 коментара
fallback
fallback