IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
12:01 | 3 юни 2020
Обновен: 12:46 | 18 април 2024

Родните курорти с по-ниски цени от гръцките

Родните хотелиери се надяват, че все пак туристите ще подкрепят българския бизнес

По материала работи: Ставри Таргов
Родните курорти с по-ниски цени от гръцките

У нас морските курорти вече са в готовност да посрещнат първите туристи. Заради кризата с коронавируса се очаква цените да са доста по-ниски.

 

В началото на летния сезон Созопол изглежда почти празен. В курортното градче се надяват след първи юли все пак да има туристи. До тогава ще разчитат на български летовниции и то предимно през уикенда. Ресторантите са отворени, а цените значително по-ниски, съобщава Bulgaria ON AIR.

 

В същото време в големите ваканционни комплекси разчитат на по-ниските цени с надеждата, че ще върнат обратно туристите. Имат резервации за юли и август основно от англичани и германци. А с по-ниските цени се надяват да успея да запълнят базата поне наполовина.

Въпреки намалените цени и коронавируса има хора, които и тази година биха предпочели почивка в чужбина. Според музикантът Светльо Витков родното Черноморие трудно ще си върне туристите, защото качеството на услугите не отговаря на цените.

 

В Созопол обаче смятат, че родното черноморие може да конкурира гръцкото не само с хубавата гледка, но и с богата история.

 

Но според Светльо Витков хубавите места на нашето море, се броят на пръсти, а проблемът е в манталитета.

 

А от курортите се надяват, че все пак родните туристи ще подкрепят българския бизнес и ще прекарат летните си почивки у нас.

Коментари

Новини Варна