IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Икономика
09:26 | 1 юли 2020
Обновен: 12:35 | 29 март 2024

Собственикът, взел такса "барбарон": Табели предупреждават клиентите

Проверката показа, че леглата около заведението се ползват само срещу консумация

По материала работи: Ставри Таргов
Собственикът, взел такса "барбарон": Табели предупреждават клиентите

Собственикът на заведението на плаж "Нестинарка", който е сложил 6 лв. такса "барбарон", твърди, че е предупредил клиента и е поставил информационна табела до бара.

 

Представители на потребителски организации обаче коментираха за България он ер, че подобна практика да се таксуват местата, където сядаш, няма никъде в Европа.

 

"Ние сме разположили видими табели на няколко места в заведението, всеки клиент, който се настанява, е предупреден от персонала, че има такса", каза собственикът на заведението Диян Тунджев.


В телефонен разговор обаче клиентът, адвокат Християн Георгиев, заяви, че едва когато е видял сметката е разбирал, че освен храна си е купил и барбарон. Туристите на плажа също не мислят, че тази практика е удачна.

 

"Това не е удачно, според мен. Това е допълнителен начин, който са потърсили от заведението да спечелят допълнителни приходи, но не е хубаво, защото е за сметка на качеството на обслужването", каза туристът Юлиан.

 

От заведението казват, че всеки клиент има право на избор. Останалите сепарета, шезлонги и спални около плажният бар се предлагали безплатно.


"Плажът "Нестинарка" тази година е безплатен, не в зоните на кафето, чадърите и шезлонгите са безплатни. Може да видите има сигурно 300-400, не съм ги броил, които всеки един клиент може сам да избере да ползва", допълни Тунджев.

 

Проверката ни показа, че леглата около заведението се ползват само срещу консумация.

 

"Казаха ни на консумации не се плаща. Консумираш си, каквото си консумираш и по този начин си плащаш, така трябва да бъде, така е в Гърция, така е навсякъде", сподели друг турист.

 

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна