IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
09:36 | 6 юли 2020
Обновен: 12:50 | 18 април 2024

Плажовете на юг се напълниха

В Слънчев бряг са отворили близо 40 хотела

По материала работи: Ставри Таргов
Плажовете на юг се напълниха

Хотелиерите по Южното Черноморие за първи път си отдъхнаха от началото на сезона. Плажовете са пълни, свободните места по хотелите се запълват в първия уикенд на юли, предава БНТ.

 

На плажа в Слънчев бряг ивицата е пълна с летовници. В най-големия ни курортен комплекс по Южното Черноморие към този час са отворили вече близо 40 хотела.

 

За пръв път съм обнадежден. Първо имахме канселации, после засилване, после пак канселиране, а сега сме в бум на резервации, нямам свободни стаи за края на юли, каза хотелиерът Румен Мончев.

 

За да се чувстват сигурни, докато почиват на родното море, в хотела са взети железни мерки за сигурност - от входа до местата за хранене. Божидар Николов е шериф срещу COVID-19 в хотела.

 

Слагат се маските, мерим температурите, отиват на рецепцията и след това има се показва маршрутът в заведението. Не е пропуснат нито един, да не му е обяснено, че в закрити помещения се носят маски, казва още Николов. А именно заради строгите мерки, чуждите туристи харесват страната ни и се чувстват безопасно.

 

Харесваме Слънчев бряг, всички мерки, които трябва да гарантират безопасност, са взети, казва унгарската туристка Ана-Мари. Много е спокойно. Не ми липсват хората. Морето е чисто, топло. Пясъкът е много хубав. Времето е прекрасно, казва летовничката Деяна.

 

От няколко дни една от големите нискотарифни авиокомпании възстанови шест маршрута до бургаското летище от Австрия, Словакия и Полша, съобщава Стандарт.

Коментари

Новини Варна