IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
13:38 | 15 август 2020
Обновен: 18:32 | 23 април 2024

Ремонтират пътя Монтана - Берковица

Инвестицията е 5,3 млн. лева

По материала работи: Ставри Таргов
Снимката е илюстративна.

Започна основен ремонт на близо 8-километров участък от пътя Монтана-Берковица. Отсечката е част от пътя, който свързва Северозападна България през прохода Петрохан със София. В момента трасето е натоварено заради преминаването на ТИР-овете.

 

Пътят през прохода Петрохан е най-пряката връзка на хората от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост-2 и пристанище Лом. Започва ремонт на отсечката Боровци - Благово, предстои и следващия участък - от Благово до Монтана.

 

"Цялото трасе ще бъде рехабилитирано и в едно добро състояние", каза областният управител на Монтана Росен Белчев.

 

През миналата година беше направен основен ремонт на пътя от Петрохан до Костинброд. Отсечката Боровци-Благово обаче е сред малкото участъци между Монтана и София, които още не са ремонтирани.

 

"В много лошо състояние е - на вълни, на вълни, пропадания. Гуми се режат. Колите правят така, тировете също. Тировете се окачили на осовата линия и трябва у канавката да идеш", каза жител на село Благово.

 

Движението в участъка, който ще се ремонтира, няма да бъде спирано, но шофьорите трябва да карат с повишено внимание.

 

"Със светофарни уредби, ще имаме и хора, съответно, които на място да преценяват ситуацията, за да не се образуват изключително големи задръствания", каза инж. Стоян Бъчваров, представител на фирмата-изпълнител на обекта.

 

Инвестицията е 5 милиона и 300 хиляди лева, осигурени чрез програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния и национално съфинансиране. Ремонтът трябва да приключи за една година, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна