IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
16:39 | 25 март 2020
Обновен: 18:19 | 28 март 2024

Обвинението посочи мотивите за задържането на Владимир Каролев

Софийската районна прокуратура води разследването

По материала работи: Борис Проданов
Обвинението посочи мотивите за задържането на Владимир Каролев

Софийската районна прокуратура води разследването срещу икономистът Владимир Каролев.

 

Вчера следобед икономистът Владимир Каролев беше задържан в Разлог, тъй като е нарушил задължителната карантина. От Районната прокуратура в града казаха за БНТ, че срещу него е образувано досъдебно производство срещу народното здраве и околната среда.

 

Прокурор Ружена Кондева поясни, че въпреки, че се намира в ареста в Разлог, досъдебното производство срещу Владимир Каролев, се води от Софийска районна прокуратура.

 

Той е задържан в Разлог, защото е открит на територията на общината. Каролев не е спазил 14-дневния срок на домашна карантина. Той е бил на посещение в Лондон, след което се е прибрал в дома си в София. На фейсбук страницата си обаче самият Каролев е качил снимка и информация, че е отишъл в Разлог. По-късно се е качил и се е разходил в Пирин планина над Банско, което категорично нарушава наложената мярка, издадената заповед за спазване на карантина.

 

Отново на фейсбук страницата си икономистът поясни, че двама полицейски служители са го търсили в офисите му в София, не са успели да го намерят, след което е открит в Разлог, където е разпитан и задържан за 24 часа. Икономистът е категоричен, че не е нарушил никакви забрани и затова ще заведе дело срещу държавата в Страсбург.

 

dir.bg

 

Още по темата: Владимир Каролев е арестуван в Разлог

Коментари

Новини Варна