IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
16:26 | 10 юли 2020
Обновен: 10:05 | 13 март 2024

23-годишен получи доживотна присъда за убийство

Убиецът и жертвата ходели с една и съща омъжена жена от шуменско село

По материала работи: Ставри Таргов
23-годишен получи доживотна присъда за убийство

23-годишният Юзджан Р., предаден на съд от Окръжната прокуратура в Шумен за убийството на 34-годишния Рейхан М., извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, получи днес доживотна присъда. С присъдата Шуменският окръжен съд е уважил и осем граждански иска на наследниците на жестоко убития мъж, като общият им размер надхвърля половин милион лева.

 

Извършител и жертва били негласни съперници за омъжена жена от шуменско село, с която имали интимни контакти. След като научил от своя позната за съперника си, подсъдимият планирал убийството му.

 

Така на 16 срещу 17 септември 2018 г. с метална шанга Юзджан убил Рейхан М., като особената жестокост според прокуратурата е в нанесените над шест удара с голяма сила, като те са били значително повече от необходимите за причиняване смъртта на жертвата.

 

С металната щанга Юзджан причинил многобройни разкъсно-контузни рани в главата със счупване на черепа и разкъсване на мозъчната обвивка на жертвата си.

 

След деянието си подсъдимият укрил тялото в изоставена къща, направил опит да го разчлени, за да може по-лесно да се освободи от трупа. После се отказал.

 

Увил тялото в родопско одеяло, откарал го с колата си в гориста местност и го запалил. Четири дни по-късно разследващите намерили разложения труп на Рейхан. Междувременно след изчезването му баща му подал сигнал чрез кмета на селото и 34-годишният мъж бил обявен за издирване.

 

Въпреки че имал резервация за полет до Лондон, където работел като готвач, Юзджан напуснал България с полет за Истанбул.

 

В Турция се укривал до 31 март 2019 г., когато бил задържан по искане на българските власти. 23-годишният мъж бил екстрадиран в България.

 

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна, съобщиха оттам.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна