IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
13:43 | 13 юли 2020
Обновен: 04:40 | 17 март 2024

17-годишно момиче е сред загиналите в катастрофата на АМ "Тракия"

Движението по магистралата в посока София вече е възстановено

По материала работи: Ставри Таргов
17-годишно момиче е сред загиналите в катастрофата на АМ "Тракия"

Възстановено е движението по магистрала "Тракия" в посока София след вчерашната тежка катастрофа, погубила петима души. Изяснена е вече самоличността на част от загиналите.

 

Сред жертвите на катастрофата са 54-годишният шофьор на камиона, жена на 40 години, момиче на 17 години, мъж на 44 години и друг мъж с неустановена все още самоличност.

 

3-годишното дете, което пострада в катастрофата, е в критично състояние, с множество фрактури в областта на главата и тялото.


"Париатална кост е счупена, има кръвоизлив, има мозъчен оток. Има и контузионни огнища, детето е на механична вентилация, критично му е състоянието към момента", обясни д-р Полина Талева от КАИЛ.

 

Рано сутринта започна разчистване на пътната отсечка, движението бе възстановено около 9 часа. Службите вече имат предполагаема версия за причината за инцидента.

 

"Образувано е досъдебно производство, в хода на което ще бъдат назначени съответните автотехнически и съдебни експертизи, там ще има яснота относно възникване на пътно транспортното произшествие и какви са последиците от него“, разясни началникът на КАТ Стара Загора - Бончо Славов.

 

Европейският център за транспортни политики поиска инспекция на критичните отсечки на аутобана. Според експерти е възможно причината за катастрофата да е старата мантинела, която е поставена преди повече от 20 години.

 

Само детето остава за лечение в болницата, останалите петима пострадали са изписани. Разследването продължава.

 

Още новини от страната на Bgonair.bg

Коментари

Новини Варна