IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
09:27 | 13 юли 2020
Обновен: 03:01 | 18 април 2024

Адско ПТП на АМ "Тракия"

Турски тир навлезе в насрещното и уби петима души

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка БНР.

5 са жертвите на тежката катастрофа, станала след като турски ТИР навлезе в насрещното движение и помете 4 леки коли.

 

Пет са и пострадалите от катастрофата, сред които и дете на 2 години. Участъкът в района на катастрофата в лентата посока София остана затворен за движение през цялата нощ, съобщи БНТ.

 

Тече повторен оглед. Разследващите оглеждат храстите около магистралата, защото се оказва, че шофьорът на камиона не е в кабината. Той беше намерен мъртъв до една от ударените коли

 

Камионът беше вдигнат рано тази сутрин от мястото на инцидента.

 

Началникът на КАТ - Стара Загора Бончо Славов бе един от първите дошли на мястото на инцидента на АМ "Тракия", където се обърна тежкотоварен автомобил и помете 4 леки коли.

 

По думите му тежката катастрофата на АМ "Тракия" е възникнала около 17 часа с товарен автомобил с влекач, с прикачено към него полуремарке. Движил се от София към Бургас.

 

На 160 км на АМ "Тракия" навлиза в насрещната лента, като е преминал през стоманената предпазна ограда. Възникнало е ПТП с четири леки автомобила. Имаме загинали, и пет ранени, сред които е и дете на две години и половина, което е настанено в болницата в Стара Загора.

 

"Не можем да кажем причините, тъй като в момента тече оглед и тепърва ще се изясняват фактите и обстоятелствата около пътнотранспортното произшествие", обясни Бончо Славов - началник на КАТ - Стара Загора.

 

Катастрофата се е случила на 10 километра преди участъка от магистралата, в който заради некачествена настилка, има ограничение на скоростта от 90 километра в час.

Коментари

Новини Варна