IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
14:35 | 14 юли 2020
Обновен: 02:07 | 20 април 2024

До 2 месеца казват новата присъда на убиеца от Сотиря

Обвиняемият Трифонов поиска магистратите "да се смилят над него"

По материала работи: Ставри Таргов
До 2 месеца казват новата присъда на убиеца от Сотиря

Промяна на присъдата от доживотен затвор без право на замяна само в доживотен затвор поиска 21-годишният Мартин Трифонов от Апелативния съд в Бургас.

 

Той беше признат за виновен от Сливенския окръжен съд за бруталното убийства на 6-годишната Кристин Георгиева от село Сотиря. Прокуратурата поиска присъдата да бъде потвърдена.


Фактът, че Мартин Трифонов е направил пълни самопризнания, не е възпрепятствал процеса и това, че в практиката до момента няма нито едно помилване на осъден с най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна, посочи като аргументи за намаляване на присъдата служебният адвокат на подсъдимия Дойчин Дойчев.

 

Пред съда Мартин Трифонов заяви, че осъзнава какво е извършил и разбира колко жестоко е то, но помоли бургаските магистрати да се смилят над него, предаде БНР. В подкрепа на пострадалото семейство пред съдебната палата се събраха жители от село Сотиря.

 

Апелативният прокурор Иванка Козарева поиска присъдата да бъде потвърдена. Решението на съда се очаква в законоустановения двумесечен срок.

 

Още съдебни новини на Dnes.bg

Коментари

Новини Варна