IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
10:41 | 5 октомври 2020
Обновен: 07:28 | 17 април 2024

Задържаха 14 души при спецакция в София

Сред арестуваните са ромските барони Мето и Трайчо

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха 14 души при спецакция в София

4 квартала в София са блокирани от полиция. Под ръководството на Специализираната прокуратура служители на ГДБОП извършват на територията на София действия по разследването на организирана престъпна група, създадена с цел рекет, имотни измами, разпространение на наркотици.

 

Според източници на "По света и у нас" рано тази сутрин е започнала операция в кварталите "Абдовица", "Христо Ботев", "Враждебна" и "Левски".

 

Провеждат се претърсвания на повече от 20 адреса в различни столични квартали, както и лични обиски на лица. Разпитват се свидетели.

 

До настоящия момент са задържани 14 лица за срок от 24 часа по Закона за МВР. Иззети са три автомобила, газов пистолет, злато, пари, документи и други доказателства.

 

Сред арестуваните са ромските барони Мето и Трайчо, научи "По света и у нас". Те са известни с това, че принуждавали свои длъжници да им прехвърлят имоти.

 

Прокурори, следователи и антимафиоти от ГДБОП претърсват хотела им в столичния квартал "Враждебна". Според наши източници в два луксозни автомобила Порше и Мерцедес S класа, собственост на двамата, са намерени наркотици. На място пристигнаха и спецполицаи от отдел "Наркотици" на ГДБОП.

 

След анализ на събраните доказателства наблюдаващите прокурори ще преценят на кои от лицата да бъдат повдигнати обвинения и на кои от тях да бъдат определени мерки за неотклонение, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна