IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
15:39 | 23 октомври 2020
Обновен: 23:55 | 23 април 2024

Пияният шофьор, опитал да подкупи полицаи със злато, получи условна присъда

Тъй като подсъдимият призна изцяло вината си, съдебният процес се проведе по съкратеното производство

По материала работи: Ставри Таргов
Пияният шофьор, опитал да подкупи полицаи със злато, получи условна присъда

Пловдивският окръжен съд даде 2-годишна условна присъда на мъжа, заловен да кара пиян и опитал да подкупи полицаите със злато.

 

Тъй като подсъдимият призна изцяло вината си, съдебният процес се проведе по съкратеното производство, а присъдата му се намали с една трета.

 

Книжката на 59-годишния шофьор се отнема за 3 години, като той трябва да заплати и глоба от 2000 лева. Половинграмовото златно бижу на стойност 100 лева се отнема в полза на държавата – решиха магистратите.

 

Вечерта на 7-и октомври водач на автомобил "Ауди" бил спрян за проверка на ул. „Васил Левски“ в Пловдив. При слизането от колата шофьорът имал некоординирани движения.

 

За да не бъде тестван с дрегер, водачът първоначално предложил пари, а след това взел от колата си и половинграмово златно бижу със сертификат на стойност близо 100 лева и го предложил на полицаите, за да го пуснат.

 

Служителите не взели предложения дар и уведомили незабавно дежурния полицай. Шофьорът с инициали И. И. бил задържан и с техническо средство било установено, че кара с близо 2,3 промила алкохол.

 

Условната присъда на е окончателна и подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна