IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
14:13 | 24 октомври 2020
Обновен: 16:00 | 13 април 2024

Пожарникар е участвал в обири в Пловдив

Грабежите са били извършени с пистолети и маски тип "боне"

По материала работи: Ставри Таргов
Пожарникар е участвал в обири в Пловдив

7 въоръжени грабежа, извършени през 2013 - 2014 година разкриха Окръжна прокуратура и Криминална полицията в Пловдив. Действащ пожарникар е участвал в обири на денонощни магазини в Пловдив и бензиностанция в село Кадиево.

 

След самопризнания на действащия днес пожарникар и на съучастника му се е стигнало до разплитане на обирите. Те са били направени с пистолети и маски тип "боне", каквито се използват във Формула 1, каза окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

 

Той поясни, че за 48 часа са разкрити всички грабежи, извършени с помощта на тримата мотоциклетисти.

 

Георги Гешев - наблюдаващ прокурор, обясни, че са повдигнати обвинения по член 199 от Наказателния кодекс за извършване на грабежи със сговаряне. Наказанието е от 5 до 15 години лишаване от свобода.

 

На въпрос на радио Пловдив за дългата давност на разкриване на престъпленията окръжният прокурор Румен Попов заяви:

 

"Те са действали при условията на конспиративност. Ще кажа как. Не само двата мотора, които не са регистрирани, но са ползвали различни шофьори.

 

Впрочем, последните два дни и тази нощ бяха установени шофьорите, които бяха разпитани като свидетели. Давността, че е такава, повтарям - не пречи. Имайте предвид, че в никакъв случай нито едно престъпление не се забравя", съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна