IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
17:09 | 5 април 2020
Обновен: 03:26 | 19 април 2024

Подготвя се актуализация на бюджета на Столичната община

Фандъкова помоли: За Цветница и Великден - останете си вкъщи!

По материала работи: Ставри Таргов
Подготвя се актуализация на бюджета на Столичната община

Подготвяме актуализация на бюджета на Столичната община, каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от пресцентър на СО.

 

Общо 19 млн. лв. по-малко са събрани от местни данъци и такси, 6,5 млн. лв. по-малко са приходите на транспортните дружества "Метрополитен", "Столичен автотранспорт" и "Столичен електротранспорт". Общо 6 млн. лв. по-малко са приходите на Центъра за градска мобилност от продажбата на билети и от неработещите зони за паркиране.

 

"Със стабилизиране на времето ще продължи извършването на дезинфекция на улици и булеварди. Не е спирала дезинфекцията на всички контейнери за отпадъци и на пешеходните подлези, както и на рискови квартали и около болниците", е казала кметът Фандъкова.

 

Тя е отправила и призив за предстоящите великденски празници. "За предстоящите празници - Цветница и Великден, моля софиянци да останат вкъщи, да отбележат празника със семействата си, да се помолят заедно в дома си. Ще поискам от Светия синод спазването на строги правила за дезинфекция и недопускане на струпването на хора", е заявила Фандъкова.

 

Подготвен е първият пакет от мерки, с които да подпомогнем малкия и среден бизнес в София, който е най-силно засегнат от ограниченията в борбата с коронавируса. Това са мерки в помощ на най-засегнатите сектори и включват - данъчен пакет, пакет с административни услуги, е информирала столичният кмет Йорданка Фандъкова.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна