IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
11:39 | 6 юли 2020
Обновен: 13:54 | 11 март 2024

От един абитуриенски бал – 60% с COVID-19

Източникът на заразата не е напълно ясен

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка архив

След бал на частна гимназия във Велико Търново, 60% от присъствалите са били заразени с коронавирус. Сред тях са зрелостници, учители, придружители и персонал от заведенията където младежите са празнували.

 

Вчера в късния следобед от РЗИ във Велико Търново обявиха Американския колеж в града за огнище на коронавирус, тъй като до момента 25, от общо 42 присъствали на бала, са дали положителна проба. Това са 16 зрелостници, 6 учители и 3 придружители.

 

Не се знае точно колко са студентите под карантина. Първоначално се твърди, че заразата е тръгнала от болен ученик, но новата версия е, че разпространителят е учител, който току-що се бил върнал от Гърция.

 

"Два дни преди баловете ние подготвихме писма и ги изпратихме до всички заведения, в които трябваше да има празненства. Всички мерки бяха взети.

 

Общината беше основно дезинфекцирана и днес ще работи нормално", каза пред Нова тв зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

 

Той допълни, че се поддържат връзки с университетите относно кандидатстудентската кампания.

 

„Висшите училища проявяват разбиране, така че ще има допълнителна сесия, в която те да могат да кандидатстват”.
Проф. Камарашев уточни, че всички заразени учители са в добро състояние.

 

Още новини от страната на Dnes.bg

Коментари

Новини Варна