IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
14:47 | 19 октомври 2020
Обновен: 09:34 | 20 април 2024

Ветеринарят на спасеното чихуахуа работел незаконно

Той е от Тервел и няма регистрирана лекарска практика

По материала работи: Ставри Таргов
Ветеринарят на спасеното чихуахуа работел незаконно

Ветеринарят на спасеното от евтаназия в Норвегия чихуахуа не е регистриран и практикува незаконно. Това обясни Явор Гечев от Фондация "Четири лапи".

 

"На пръв поглед паспортът на животното изглежда легитимен, има направена ваксина и поставен чип, но датата е много ранна и това буди съмнение в Норвегия, защото те имат стриктно законодателство", подчерта Гечев в ефира на Bulgaria ОN AIR.
 

Той обясни още, че ветеринарят е от Тервел и няма регистрирана лекарска практика.
 

"Издали са му само предписание да си оправи документите, това е недопустимо. Трябва да има сигнал към прокуратурата, не само глоби, този човек подлежи на затвор", категоричен е Явор Гечев.
 
Гечев допълни, че това е масова практика в България и се прави с търговска цел, защото цените на кучетата в Европа са много по-високи.
 
"За щастие БАБХ са си научили уроците - нашите власти се оказаха по-гъвкави от норвежките, защото е неразумно здраво животно да бъде евтаназирано само защото е с фалшиви документи", каза Гечев и увери, че малкото чихуахуа вече има редовен паспорт.
 
Кучето беше спасено след апел на легендарния актьор Жан Клод Ван Дам, който създаде петиция в подкрепа на мисията си в социалните мрежи.

Коментари

Новини Варна