IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
13:53 | 23 октомври 2020
Обновен: 04:20 | 19 април 2024

Катастрофа взе две жертви край Монтана

Челно се сблъскаха тир и микробус

По материала работи: Ставри Таргов
Катастрофа взе две жертви край Монтана

Челен сблъсък между ТИР, пътуващ към Видин, и микробус, идващ от Монтана, затвори главен път Е-79 тази сутрин. Двама души са загинали, има и пострадали.

 

Сигналът за сблъсъка е получен в 5:37 часа. Екипи на пожарната, спешна помощ и полиция са изпратени веднага на мястото.

 

Шофьорите и на двата автомобила са български граждани и са извадени с помощта на специализирана техника. Шофьорът на микробуса, на 52 години, е починал на път за болницата в Монтана. На място е починал и пътник в микробуса, украински гражданин.

 

Шофьорът на тира е 66-годишен, настанен е в болницата в Монтана, в тежко състояние. Няма яснота за броя на пътувалите в микробуса - всички те са работници от строежа на газопровода "Балкански поток". Трима или четирима са с комоцио, но никой от пътниците не е с опасност за живота.

 

Към момента движението по път главния път Монтана - Видин при км 89, в района на Винище, е ограничено в двете посоки. Въведен е обходен маршрут за леки автомобили: Видин - Смоляновци - Клисурица - Славотин - Студено буче, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна