IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
17:34 | 27 май 2020
Обновен: 19:23 | 19 април 2024

Радев: Данъчната ни политика не е справедлива

Задълбочава бедността

По материала работи: Ставри Таргов
Радев: Данъчната ни политика не е справедлива

В Садово президентът Румен Радев разкритикува намаляването на данъка върху добавената стойност на 9% за ресторантьорите и книгите.

 

Радев определи създаването на държавни бензиностанции като авантюра. Според него това е знак, че държавата не се справя в борбата с картелите на горива, съобщи Bgonair.bg.


Към сложна система, каквато е данъчната, не трябва да се подхожда на парче и без ясни идеи и разчети, смята държавният глава.

 

"Нашата данъчна политика не е справедлива. Тя води до задълбочаване на бедността и неравенствата, лишава публичните ресурси от важни постъпления. Крайно време е дебатът за прогресивното данъчно облагане да стартира", заяви Румен Радев.

 

По отношение на разхлабените мерки срещу Ковид-19 президентът припомни, че отдавна е призовал за управляем план с ясни критерии за излизане от кризата и за разхлабване на мерките.

 

"Такъв план не се случи. Надявам се рисковете да са минимални. Но влязохме с хаос от извънредното положение, излизаме с още по-голям хаос от него", каза държавният глава.

 

Още политически новини може да намерите на Bgonair.bg

Коментари

Новини Варна