IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
10:49 | 9 юли 2020
Обновен: 19:19 | 23 април 2024

Прокурори влязоха в Президентството

Провеждат се действия по претърсвания и изземвания в два кабинета

По материала работи: Ставри Таргов
Прокурори влязоха в Президентството

Прокурори влязоха в сградата на президентството, видя репортер на "По света и у нас". С разрешение на съдия извършват обиски на кабинети в сградата.

 

Влизат прокурори от Специализираната прокуратура, както и прокурори от Военно-окръжна прокуратура - София. Все още няма яснота за причината за проверката, която тече на "Дондуков" 2.

 

"Доколкото съм запознат се провеждат действия по претърсвания и изземвания в два кабинета в сградата на президентската институция", заяви главният прокурор Иван Гешев, който е в Габрово, където се провежда спецакция срещу битовата престъпност.

 

Единият кабинет се ползва от съветник на президента, а другият се ползва от негов секретар, съобщи още Гешев. Тези действия са по две досъдебни производства - едното е по производство, водено от Военно-окръжна прокуратура, а другото производство се наблюдава от прокурори от спецпрокуратурата и се касае за престъпно сдружение за търговия с влияние (бел. ред. – производството, свързано със секретаря на президента по правни въпроси Пламен Узунов), каза още главният прокурор, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна