IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
15:33 | 7 август 2020
Обновен: 15:38 | 19 април 2024

Петима напират за лидерското място в БСП

Това са Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков

По материала работи: Ставри Таргов
Петима напират за лидерското място в БСП

Петима влизат в битката за лидерското място в БСП. Корнелия Нинова е получила най-много номинации. Това стана ясно на пресконференция на Централната комисия за провеждане на избора.

 

На 12 септември кандидатите ще се явят на пряк избор пред всички членове на партията.

 

Крайният срок за подаване на декларации от кандидатите за председател на БСП изтече вчера. 7 души подадоха документи за участие, от тях петима отговарят на изискванията за председател на БСП.

 

“Оказа се, че от тези 7 кандидати петима отговарят на изискванията за наличие на партиен стаж и стаж в националните органи на БСП и днес с решение на централната комисия за провеждане на избора тези кандидати бяха регистрирани.

 

Това са Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков”, каза председателят на Централната комисия за провеждане на избора Емил Войнов.

 

Всички кандидати за председател на Столетницата са проверени за наличие на необходимия за длъжността стаж - 8 години като членове на партията, и 4 години в ръководните структури на партията.

 

„Кандидатите, които нямат изисквания стаж в национални органи на БСП, са Галина Василева и Ирина Михайлова Симеонова”, посочи Емил Войнов.

 

Той разясни още, че до 5 август са получени решенията от всички проведени конференция на общински и районни структури в цялата страна. От тези конференции са били предложени 55 кандидати за председател на БСП.

 

Най-много номинации в процедурата е получила Корнелия Нинова - с 285 предложения, Кирил Добрев - 144, Калоян Паргов - 63, Красимир Янков - 55, Драгомир Стойнев - 40, Костадин Паскалев - 36, Валери Жаблянов - 34, Крум Зарков - 34, Янаки Стоилов - 23. Останалите са получили под 20 номинации.

 

Войнов подчерта, че предизборната кампания за кандидатите започва на 13 август и ще продължи до 10 септември.

 

Самата Нинова вече обяви, че от 12-ти август излиза в предизборна кампания. За това време ще бъде замествана от заместник-председателя Владимир Москов, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна